Alapvető jellemzők és jellemzők
- Magas olvadáspont
- Kiváló hőállóság
- Önkioltó (egyes típusok)
- Szívósság
- Kiváló kúszás- és fáradtságállóság
- Kopásállóság
- Hosszú élettartam
- Elektromos tulajdonságok
- Vegyi anyagokkal és olajokkal szembeni ellenállás
A Durethan® az ENVALIOR által gyártott poliamid 6 és poliamid 6.6 alapú, hőre lágyuló műanyagok egy sorának kereskedelmi neve. A poliamidok félig kristályos hőre lágyuló műanyagok, amelyek a tulajdonságok ideális kombinációját kínálják, különösen műszaki alkalmazásokhoz. Amellett, hogy könnyen feldolgozható, a poliamidok nagy mechanikai szilárdságot és merevséget jó dielektromos tulajdonságokkal, hő- és vegyszerállósággal, valamint jó súrlódási és kopási tulajdonságokkal kombinálnak.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a poliamidok higroszkópos anyagok, ami azt jelenti, hogy idővel felszívják a nedvességet a légkörből a kondicionálásnak nevezett reverzibilis folyamat során (általában 1-3%-kal az anyag típusától függően). A kondicionálás jelentősen javítja az anyag szívósságát, beleértve az olyan tulajdonságokat, mint a szakítószilárdság és az ütési szilárdság. Ezzel szemben a modulus (merevség) és a törési feszültség csökkenni fog.
Kiemelkedő tulajdonságaik miatt a Durethan® A termékcsaládot számos autóipari és mérnöki alkatrészben, háztartási gépben, gépalkatrészben, kiváló minőségű elektromos szigetelő alkatrészben és sok más speciális alkalmazásban használják.
Ügyelni kell arra, hogy a granulátumok kellően száraz állapotban kerüljenek feldolgozásra. A megengedett maradék nedvességtartalom 0,12%. Az ajánlott szárítási feltételek a következők – szárítási hőmérséklet: 80 °C és száradási idő: 2-20 óra (a kezdeti nedvességtartalomtól függően) szárítóval, száraz levegővel. A friss levegő elvén működő szárító nem megfelelő.
Feldolgozási paraméterek – a megadott adatok az égésgátló adalék nélküli szabványos típusokra vonatkoznak. A nagyobb folyóképességű termékek olvadékhőmérsékletét általában a tartomány alsó végén, a kisebb folyóképességű anyagok olvadási hőmérsékletét pedig a tartomány felső végén választják meg.